Reteta zilei: Smochine caramelizate cu ricotta

Printeaza

Smochine caramelizate cu ricotta din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri unt
  • 12 smochine proaspete, taiate in jumatati
  • zahar 1/4 cana
  • 3 linguri de oțet balsamic
  • 1 lingura de bourbon
  • brânză ricotta proaspătă
  • piper proaspăt măcinat după gust

 

Mod de preparare:

Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu.

smochine_caramelizate_cu_ricotta

Se pun smochinele tăiate, cu fața în jos, în unt și gatiti timp de aproximativ 1-2 minute.

Se presară zahărul peste smochine și se agită tigaia.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_02

Se adaugă oțet balsamic și bourbon și se aduce la fierbere la foc mare.

Mai gatiti timp de 3 minute, agitând pan în mod constant, până când lichidul devine ușor siropos.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_03
Se servesc smochinele imediat cu branza ricotta si se presara cu piper proaspăt măcinat.

smochine_caramelizate_cu_ricotta_04

Smochine caramelizate cu ricotta

smochine_caramelizate_cu_ricotta

 

Pofta buna!

 

 

salate

Salată de Quinoa cu Smochine și Avocado

Salată de Quinoa cu Smochine și Avocado din: quinoa, apa, smochine, avocado, spanac, seminte de dovleac, sare, piper, suc de lamaie, ulei, miere. Este o alegere excelentă pentru cei care caută o masă sățioasă, dar ușoară. Combinând ingredientele bogate în nutrienți precum quinoa și avocado cu dulceața naturală a smochinelor și crocanța semințelor de dovleac, […]

 

Salată cu Smochine, Rucola și Prosciutto

Salată cu Smochine, Rucola și Prosciutto din: rucola, smochine, prosciutto, parmezan, otet balsamic, miere, ulei de masline, sare, piper. Descoperă eleganța și simplitatea unei salate care îmbină armonios dulceața smochinelor, textura crocantă a rucola, savoarea prosciutto și finețea parmezanului, toate accentuate de un dressing balsamic vibrant. Această salată este perfectă pentru o masă ușoară, dar […]

 

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic

Pui Glazurat cu Smochine și Balsamic din: piept de pui, smochine, otet, miere, usturoi, sare, piper, ulei. Această rețetă transformă pieptul de pui simplu într-o cină sofisticată, ideală pentru serile în care doriți să impresionați. Ușor de preparat, dar cu un rezultat care pare desprins din restaurantele de top, puiul glazurat cu smochine și balsamic […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.