Reteta gulas cu carne de vita

Printeaza

Reteta gulas cu carne de vita din: carne de vita, untura, morcovi, ardei, ceapa, cartofi, telina, bulion, boia, sare, cimbru.

 

Ingrediente:

  • un kg carne de vită
  • 2 linguri untură
  • 4 morcovi
  • 2 ardei graşi de culori diferite
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 3 fire telină
  • o cutie mică bulion
  • o lingură boia
  • 2 cuburi concentrat de vită
  • un praf sare
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se topeşte untura şi se călesc cepele şi ardeii tăiaţi peştişori şi fâşii.

Când legumele au devenit translucide, se adaugă carnea şi, când aceasta şi-a schimbat complet culoarea, se pun boiaua, sarea şi bulionul.

Se lasă pe foc 5 minute. Intre timp, se fierb 2 litri de apă.

Peste carne se adaugă mor­covii şi cartofii curăfaţi şi tăiaţi felioare şi cuburi, se adaugă apa clocotită şi cuburile de concentrat.

Se lasă la fiert timp de patru ore.

Se serveşte cu cimbru deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.