Gulas picant de vita
PrinteazaGulas picant de vita din: pulpa de vita, ceapa, cartofi, ardei, morcovi, seminte, ulei, sare, piper.
- un kg pulpă de vită
- 2 cepe mari
- 2 ardei graşi
- 8 cartofi
- 3 morcovi
- o linguriţă boia iute
- o linguriţă boia dulce
- o linguriţă seminţe de chimen
- 3 linguri pastă de roşii
- 100 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei se pun la călit ceapa tăiată peştişori şi ardeii curăţaţi şi tăiaţi, după preferinţe.
Când ceapa a devenit translucidă, se pun seminţele de chimen şi carnea tăiată cuburi, se lasă să-şi schimbe culoarea şi se adaugă boiaua.
Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert 2 ore, cu capac, amestecând din când în când pentru a evita prinderea.
Se pun cartofii şi morcovii tăiaţi cuburi, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se mai lasă 20 de minute pe foc. Apoi se adaugă bulionul desfăcut cu apă şi se mai fierbe 10 minute.
Pofta buna!