Pasteta de curcan in aluat cu branza

Printeaza

Pasteta de curcan in aluat cu branza din: faina, unt, branza, oua, smantana, praf de copt, sare, piper, carne de curcan, usturoi, ceapa, smantana, masline, ulei.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 350 g făină pentru patiserie
  • 250 g unt
  • 250 g brânză dulce bine scursă
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură smântână
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • sare

Pentru umplutură:

  • 500 g carne de curcan
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 legătură ceapă verde
  • 3 linguri smântână
  • 2 albuşuri
  • 100 g măsline naturale sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri unt pentru tavă
  • 1 gălbenuş pentru uns
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina cu sarea şi praful de copt. O freci cu untul rece tăiat cubuleţe, formând astfel o compoziţie nisipoasă. Adaugi gălbenuşul smântână şi brânza dulce şi frămânţi energic, până obţii un aluat omogen, elastic şi uşor de modelat.

Inveleşti aluatul în folie alimentară şi-l păstrezi la rece pentru 30 de minute. Cureţi ceapa şi usturoiul, le speli, le tai mărunt şi le căleşti în 2 linguri de ulei.

Treci carnea prin maşina de tocat, apoi o amesteci împreună cu albuşurile, ceapa răcită, smântână şi măslinele feliate.

Omogenizezi umplutura, după care o sărezi şi condimentezi după gust.

Pe planşeta presărată cu făină, întinzi aluatul în foaie subţire, de 4-5 mm.

Tai pătrate de aluat şi pui câte o lingură de umplutură, apoi pliezi aluatul pe diagonală şi presezi pătratele cu furculiţa.

Aşezi pliculeţele pe tava unsă cu unt şi le coci 40-45 de minute, la foc mediu.

Le scoţi din cuptor şi, cât sunt calde, le ungi cu gălbenuş bătut cu putină sare.

 

Pasteta de curcan in aluat cu branza

Pasteta_de_curcan_in_aluat_cu_branza

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.