Farfale gratinate

Printeaza

Farfale gratinate din: dovlecei, rosii, ceapa, telina, morcovi, ardei, cartofi, usturoi, vinete, coriandru, cimbru, sare, piper, ulei.

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • 4-5 roşii
  • 2 legături ceapă verde
  • o ţelină mică
  • 2 morcovi
  • un ardei
  • 2 cartofi
  • 2 fire usturoi
  • 1-2 vinete
  • un fir coriandru
  • cimbru uscat şi măcinat
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 2-3 linguriţe ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se curăţă vinetele, se taie felii subţiri, se sărează şi se pun într-o sită să se scurgă.

Morcovii şi ţelina, date pe răzătoarea mică, se călesc în ulei, se adaugă ceapa verde tocată mărunt, dovleceii, ardeii şi cartofii tăiaţi cubuleţe.

Se călesc la foc mic, iar când a scăzut zeama, se adaugă putină apă. Roşiile se opăresc, se decojesc şi se pun în cratiţă.

Vinetele se călesc. Se scot, se scurg şi se pun şi ele în cratiţă.

Se adaugă sare, piper, cimbru şi coriandru, usturoiul mărunţit şi se bagă în cuptor.

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.