Perisoare din cartofi cu sos de rosii
PrinteazaPerisoare din cartofi cu sos de rosii din: cartofi, oua, cascaval, ulei, patrunjel, suc de rosii, faina, piper.
- 600 g cartofi
- 2 oua
- 100 g caşcaval afumat
- 3 linguri ulei
- o legatura patrunjel verde
- 200 ml suc de roşii
- o lingură făină
- piper
Mod de preparare:
Se fierb cartofii curăţaţi de coajă si se prepară un piure, care, după ce se răceşte, se amestecă bine cu ouăle bătute, caşcavalul ras, uleiul, pătrunjelul tocat, sare si piper.
Din amestecul rezultat se fac perişoarele, care se aşază într-un vas uns cu ulei.
Sucul de roşii amestecat cu făina se toarnă peste perişoare şi se dau la cuptor 30 de minute. Se servesc calde, cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!