Reteta ciorba de coaste de porc
PrinteazaReteta ciorba de coaste de porc din: coaste de porc, oua, telina, morcovi, ceapa, bors, leustean, rosii, sare, condiment.
- 1 kg scăriţă (coaste) de porc
- 2 ouă
- 1 ţelină
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 l borş
- 1 legătură leuştean
- 2-3 roşii
- sare
- condiment din legume
Mod de preparare:
Speli coastele de porc şf le pui la fiert în 2 Vz litri de apă. îndepărtezi spuma formată la începutul fierberii. Intre timp, speli legumele, le cureţi şi le tai în cubuleţe.
Când carnea se desprinde de os, stecori ciorba şi porţionezi scăriţa.
In supa de carne, pui la fiert legumele şi condimentul din legume şi laşi să fiarbă Ia foc mic, ca să iasă o ciorbă limpede.
Când carnea şi legumele sunt fierte, adaugi roşiile tăiate, carnea porţionată şi borş prefiert, după gust. După ce a mai fiert 10 minute, baţi ouăle şi le torni în ciobă în fir subţire, amestecând ca să se formeze zdrenţe.
Când aduci la masă porţiile, presari leuştean fin tocat.
Reteta ciorba de coaste de porc
Pofta buna!