Batoane energizante

Printeaza

Batoane energizante din: cereale, nuci, fructe uscate, faina, zahar sau miere, sare, albusuri, vanilie sau extract de migdale.

Ingrediente:

  • 2 căni de cereale tăiate grosier
  • 3/4 cană de nuci nesărate şi prăjite
  • 3/4 cană de fructe uscate, tăiate
  • 2 linguri de făină integrală de grâu
  • 1/2 cană de nuci
  • 1/3 cană de zahăr, miere ori zahăr brun
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 2 albuşuri (alege ouă mari)
  • 1/2 linguriţă de vanilie ori extract de migdale

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 150°C. Căptuşeşte o tavă de copt cu folie şi unge-o cu ulei şi făină.

Amesteca într-un bol mare cerealele, nucile, fructele si făina.

Combina într-un recipient mai mic zahărul şi sarea. Adaugă albuşurile şi ingredientele extra, în cazul în care te-ai decis să pui.

Varsă mixtura în bolul de la punctul 2 şi amestecă până se omogenizează. Pune compoziţia în tava pregătită.

Coace până batoanele devin uscate la atingere, circa 1 oră, în funcţie de ingredientele folosite. Lasă la răcit.

Taie compoziţia în 18 batoane cu un cuţit înmuiat în âpă fierbinte ori cu foarfeca de bucătărie.

Batoane energizante

Batoane_energizante

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.