Taitei cu nuca, mac si scortisoara

Printeaza

Taitei cu nuca, mac si scortisoara din: tăiţei de casă, nucă, mac, stafide, zahăr, scorţişoară, margarină, rom (sau coniac).

 

Ingrediente:

  • 300 g tăiţei de casă
  • 150 g nucă
  • 50 g mac
  • 4 linguri stafide
  • 8 linguri zahăr
  • 1 lin­guriţă scorţişoară
  • 1 lingură margarină
  • 1 linguriţă rom (sau coniac)

 

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă puţin sărată, potrivit instrucţiunilor de pe pa­chet.

Separat, se macină nuca, apoi ma­cul. Se amestecă cele două cu zahăr şi scorţişoară.

Stafidele se pun la înmuiat cu puţină apă călduţă şi rom (sau coniac).

Se scurg pastele de apă (fără să fie tre­cute prin jet de apă) şi se aşază într-un bol mare.

Se adaugă margarina peste pastele fierbinţi şi se amestecă până ce grăsimea e topită.

Peste paste se adaugă amestecul de nucă şi mac, apoi stafidele scurse de apă.

Se amestecă bine prepa­ratul si se serveste cald sau rece.

Taitei cu nuca, mac si scortisoara

Taitei_cu_nuca_mac_si_scortisoara

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.