Paste cu branza de capra si busuioc
PrinteazaPaste cu branza de capra si busuioc din: paste (linguini), branza de capra, ulei de masline, usturoi, unt, busuioc, rosii, masline, sare, piper.
- 6 linguri ulei de măsline
- 4 bucăţi mici, rotunde, de brânză de capră (de circa 20 g. fiecare)
- 500 g linguini
- 2 căţei de usturoi
- 20 g unt
- 1 legătură busuioc tocat mare
- 2 roşii tăiate cubuleţe
- 10 măsline negre
- sare
- piper
Mod de preparare:
într-o tigaie mare se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline. Se rumeneşte uşor brânza, 30 de secunde pe fiecare parte, dar nu trebuie să se topească.
Se fierb pastele în apă cu sare şi câteva picături de ulei de măsline. Se curăţă usturoiul, se taie rondele, şi se căleşte puţin în ulei de măsline. Când pastele au fiert, se scurg, se pune untul peste ele, se sărează, se piperează şi se amestecă.
Pastele se aşază pe farfurii şi se garnisesc cu brânză, busuioc, cuburi de roşii şi măsline. Se stropeşte cu ulei de măsline şi se presară piper.
Pofta buna!