Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie

Printeaza

Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie din: muşchi de vită, ulei de măsline, sare, piper, sfecla, con­dimente Dukkah, baby spanac, paine prajita, miere, lamaie, sos Harissa.

 

Ingrediente:

  •  500 g muşchi de vită
  • ulei de măsline
  •  sare şi piper negru
  • 1 sfeclă roşie mică, tăiată bucăţi
  •  1 lingură cu amestec de con­dimente Dukkah
  • 150 g brânză feta
  • 1 50 g frunze de baby spanac
  • pâine prăjită pentru a servi

Ingrediente pentru dressing:

  • 1 lingură cu miere
  •  o lămâie stoarsă
  • 1/2 lingură cu sos Harissa
  • 1/2 ceaşcă cu ulei de măsline
  •  sare şi piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-o tavă pune sfecla roşie, Dukkah şi puţin ulei de măsline, acoperă cu folie şi coace 30 de minute.

Scoate folia şi mai lasă să se coacă încă 10 minute.

Condimentează carnea cu sare şi piper şi unge-o cu ulei de măsline, încălzeşte o tigaie şi frige-o câte 2-3 mi­nute pe fiecare parte.

Pentru sos, amestecă toate ingredientele

Cum serveşti: pune friptura pe un platou alături de sfecla roşie, frunzele de spanac şi brânza feta.

Stropeşte cu sos. Serveşte cu pâine prăjită.

 

Salata cu carne de vita, branza feta si sfecla rosie

Salata_cu_carne_de_vita_branza_feta_si_sfecla_rosie

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.