O reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta, iaurt, ciuperci, sare si piper.
Ingrediente:
500 g file de piept de curcan, slab
1 căţel de usturoi, zdrobit
2 linguriţe miere limpede
coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie verde
3 linguri mentă proaspătă, tocată
150 g iaurt degresat
300 g ciuperci
sare şi piper negru
garnitură:
felii de lămâie verde
Mod de preparare:
Se taie fileul de curcan în bucăţele de mărimea unei înghiţituri, apoi se pune într-un castron.
Se adaugă usturoiul, mierea, sucul şi coaja rasă de lămâie, menta şi iaurtul. Se întorc bine pentru a se acoperi toate bucăţile.
Curcanul se lasă la marinat în frigider I -2 ore sau, mai bine, peste noapte, pentru ca aromele să se dezvolte.
Se încălzeşte grătarul la foc potrivit. Se scufundă şi ciupercile în amestecul în care a stat curcanul.
Se pun pe frigărui alternativ bucăţi de curcan şi ciuperci.
Se presară cu sare şi piper Frigăruile se frig 8-10 minute, întorcându-se ocazional, până când curcanul se rumeneşte, iar lichidul, care se scurge din carne atunci când este înţepată, este limpede. Se serveşte cu felii de lămâie verde.
Frigarui de curcan cu legume din: piept de curcan, iaurt, rosii, oregano, sare, piper, dovlecei, vanata, ardei, ceapa, ulei. Ingrediente: 1/2 piept de curcan un pahar mare de iaurt 10 roşii mici puţin oregano sare piper Pentru garnitura: 2 dovlecei o vânătă 2 ardei 3-4 roşii 2 cepe 2-3 linguri ulei sare piper Mod […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.