Piersici Orsova
PrinteazaPiersici Orsova
- 750g piersici (6 piersici)
- 80 g griş
- vanilie
- 100 g zahăr plus 200 g pentru piersici
- 80 g stafide
- 2 linguri rom
- 4 foi gelatină
- 3/4 l lapte
- 300 g frişcă bătută
- 50 g fructe confiate
Mod de preparare:
Grisul se fierbe in lapte cu vanilie, la foc domol, circa 15 minute. Cind este gata, se amestecă cu gelatina (care a fost muiată în apă rece 20 minute).
Cînd gelatina s-a topit sc pun romul, stafidele şi fructele confiate tăiate mărunt. Cind s-a răcit, se amestecă cu frişca bătută spumă, sc pune într-o formă de savarină şi se dă la frigider.
Cind s-a legat bine (după 4-5 ore), se răstoarnă pe un platou rotund şi deasupra se pun jumătăţile de piersici glasate în zeama lor.
Piersicile se curăţă, se taie în două, se pun într-o cratiţă cu zahărul şi 2 linguri apă, se pune capac şi se lasă pe plită la foc domol 20 minute, apoi se dau la rece.
Se garniseşte cu frişcă bătută.
Pofta buna!