Retete culinare: Gogoşi umplute
PrinteazaGogoşi umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei.
- 200 ml lapte batut
- 150 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau bicarbonat)
- coaja de lamaie
- esenta de vanilie
- gem de capsune
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă laptele bătut cu oul, un praf de sare, un strop de esenţă de vanilie şi coaja de la o jumătate de lămâie. Pune o tigaie cu ulei la încins, pe foc potrivit. Cerne făina cu praful de copt şi încorporează-leîn compoziţia umedă.
la cu lingura din amestecul obţinut şi pune grămăjoare în uleiul înfierbântat, una lângă alta. Prăjeşte-le 2-3 minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc. Scoate-le pe un şervet de hârtie. încălzeşte borcanul cu gemul preferat în apă fierbinte, cât să fie uşor de folosit.
Cu o seringă mai mare şi fără ac (găseşti la farmacie), trage gemul şi umple gogoşile scurse şi răcorite. Serveşte-le pudrate cu zahăr.
Gogoşi umplute
Pofta buna!
Sa-mi faci si mie gogosi din astea!