Retete culinare: Gogoşi umplute

Printeaza

Gogoşi umplute din: lapte batut, faina, ou, praf de copt, coaja de lamaie, esenta de vanilie, gem de capsune, sare si ulei.

Ingrediente:Gogosi_umplute

  • 200 ml lapte batut
  • 150 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt (sau bicarbonat)
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • gem de capsune
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă laptele bătut cu oul, un praf de sare, un strop de esenţă de vanilie şi coaja de la o jumătate de lămâie. Pune o tigaie cu ulei la încins, pe foc potrivit. Cerne făina cu praful de copt şi încorporează-leîn compoziţia umedă.

la cu lingura din amestecul obţinut şi pune grămăjoare în uleiul înfierbântat, una lângă alta. Prăjeşte-le 2-3 minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc. Scoate-le pe un şervet de hârtie. încălzeşte borcanul cu gemul preferat în apă fierbinte, cât să fie uşor de folosit.

Cu o seringă mai mare şi fără ac (găseşti la farmacie), trage gemul şi umple gogoşile scurse şi răcorite. Serveşte-le pudrate cu zahăr.

Gogoşi umplute

Gogosi_umplute

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa-mi faci si mie gogosi din astea!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.