Retete culinare: Supă cremă de sfeclă
PrinteazaSupă cremă de sfeclă din: sfecla rosie, zarzavat, cartofi, smantana, galbenus, sare si piper.
- 1/2 sfecla rosie
- zarzavat de supa
- 2 cartofi
- 150 g smantana
- 1 galbenus
- sare
- piper
Mod de preparare:
Faci o supă de legume în care adaugi jumătate din sfecla roşie, tăiată în mici cubuleţe. Restul de sfeclă îl razi, îl pui în- tr-o strecurătoare şi o opăreşti cu zeama de la supa de legume bine fiartă. înlături sfecla rasă, după ce şi-a lăsat culoarea în zeamă.
Legumele fierte, în special cartofii, le treci prin sită, pentru ca supa să fie cât mai legată. Amesteci într-un castron smântână cu gălbenuşul şi piperul, apoi subţiezi cu zeamă din supa strecurată, după care adaugi totul în supă.
Supă cremă de sfeclă
Pofta buna!