Africane cu frisca si ness
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: smantana dulce, oua, mess, cacao, zahar pudra, nuci, pesmet, lichior de cafea, esenta de rom.
Ingrediente:
- 1 l smântână dulce
- 2 ouă
- 50 g ness
- 200 g cacao
- 300 g zahăr pudră
- 300 g nuci pisate
- 150 g pesmet
- 100 ml lichior de cafea
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Baţi smântână dulce cu 100 g zahăr, până rezultă frişca. Adaugi apoi ouăle şi restul de zahăr. Adaugi nucile măcinate şi pesmetul. Amesteci foarte bine şi pui şi nessul. Adaugi apoi lichiorul şi esenţa de rom. Ungi o tavă de yena cu unt, o tapetezi cu făină şi torni compoziţia.
Dai la cuptorul cu microunde timp de 30 de minute. Scoţi din cuptor şi dai compoziţia la rece, iar după 30 de minute o tai în bucăţi. Ornezi deasupra cu biscuiţi sfărâmaţi şi alune pisate.
Africane cu frisca si ness
Pofta buna!