Carnati cu usturoi, orez si masline verzi
PrinteazaCarnati cu usturoi, orez si masline verzi din: carnati chorizo, ceapa, usturoi, paprika dulce, orez basmati, ardei copti, rosii cherry, masline verzi.
- 250 g carnati chorizo, taiati in jumatate pe lungime
- 1 ceapa, taiata in jumatate si feliata
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 lingurita de paprika dulce afumata
- 250 g de orez basmati
- 500 ml supa fierbinte de pui
- 2 ardei copti, din borcan, tocati
- 390 g de rosii cherry, conservate
- 85 g de masline verzi, fara samburi
Mod de preparare:
Incinge o cratiţă mare la foc mediu spre mare. Pune în ea jumătăţile de chorizo, cu partea tăiată în jos, şi prăjeşte-le până când uleiul începe să se scurgă din ele, iar pe margini devin crocante.
Adaugă ceapa şi usturoiul şi căleşte-le câteva minute, încorporează paprika şi orezul, apoi toarnă supa fierbinte de pui şi adaugă ardeii copţi.
Amestecă totul, acoperă cratiţa cu un capac şi las-o pe foc 5 minute. 3 Adaugă roşiile şi măslinele şi readu cratiţa pe foc încă 8-10 minute, pentru ca orezul să devină fraged şi să absoarbă complet lichidul.
Carnati cu usturoi, orez si masline verzi
Pofta buna!