Antricot de vita la gratar cu mamaliguta

Printeaza

Antricot de vita la gratar cu mamaliguta din: antricot de vita, lamaie, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 kg antricot de vită, dezosat
  • 1 lămâie
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței usturoi
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune carnea la marinat timp de 12 h într-un baiț, preparat din zeamă de lămâie, ceapă și usturoi tocat, cimbru, sare și piper.

Se acoperă cu folie de plastic și se pune în frigider.

Grătarul se încinge foarte bine. Se frige carnea pe grătar în funcție de cât de bine pătrunsă se dorește să fie; de obicei se alege varianta mediu – în acest caz anticotul se frige timp de 10 minute pe fiecare parte.

Pentru varianta în sânge, se va frige 5 minute pe fiecare parte, iar pentru varianta bine pătrunsă carnea se frige 15 -20 minute.

După ce s-a fript, se taie fâșii subțiri.

Friptura se servește fierbinte, cu mămăligă alături.

Antricot de vita la gratar cu mamaliguta

Antricot_de_vita_la_gratar_cu_mamaliguta

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.