Compot delicios de piersici
PrinteazaCompot delicios de piersici din: piersici, zahar, apa, salicilat, rom.
- 5 kg piersici
- 1 kg zahăr
- 5 pahare apă
- 1 linguriță (5 g) salicilat
- 100 g rom
Mod de preparare:
Alegi fructe tari, pe care le speli și le tai în jumătăți, îndepărtându-le sâmburii. Fierbi zahărul împreună cu apa la foc mediu, cronometrând de la primul clocot.
Pui cantități mici de fructe în siropul rezultat și le scoți după 2-3 clocote. Pe măsură ce scoți fructele, le pui într-un castron mare.
Iei siropul de pe foc și îl amesteci cu romul și salicilatul. Torni lichidul peste fructe și le lași așa timp de 2 ore.
Așezi fructele în borcane, repartizezi siropul și înfiletezi capacele borcanelor. Nu mai este nevoie să sterilizezi borcanele de compot.
Compot delicios de piersici
Pofta buna!