Pui cu ardei
PrinteazaPui cu ardei
- 1 pui
- 1 ardei iute uscat
- sare, piper
- 1 kg ardei gras lung, ascuţit
- 500 g cartofi
- 1/2 linguriţă rozmarin
- 2 linguri ulei de măsline
Preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi puiul cu multă apă rece, apoi uscaţi-l bine cu un şervet de bucătărie. Tocaţi ardeiul iute mărunt. Amestecaţi-l cu sare şi piper. Frecaţi puiul bine cu amestecul rezultat şi legaţi-i pulpele cu o sfoară de bucătărie.
Aşezaţi puiul cu pieptul în sus într-o tigaie termorezistentă sau într-o tavă. Lăsaţi-l la cuptor circa 30 de minute. Intre timp tăiaţi ardeii lungi în două, îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i apoi tăiaţi-i bucăţi.
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung felioare. Puneţi-i în tavă împreună cu puiul, săraţi-i şi piperaţi-i. Adăugaţi rozmarinul şi uleiul şi lăsaţi pe foc încă 30 de minute. Condimentaţi încă o dată legumele şi, eventual, ornaţi-le cu puţin rozmarin.
Pofta buna!
O poza n-aveti? Oricum o sa incerc si eu sa fac pui la cuptor.