Pui cu ardei

Printeaza

Pui cu ardei

Ingrediente:Pui cu ardei

  • 1 pui
  • 1 ardei iute uscat
  • sare, piper
  • 1 kg ardei gras lung, ascuţit
  • 500 g cartofi
  • 1/2 linguriţă rozmarin
  • 2 linguri ulei de măsline

Preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi puiul cu multă apă rece, apoi uscaţi-l bine cu un şervet de bucătărie. Tocaţi ardeiul iute mărunt. Amestecaţi-l cu sare şi piper. Frecaţi puiul bine cu amestecul rezultat şi legaţi-i pulpele cu o sfoară de bucătărie.

Aşezaţi puiul cu pieptul în sus într-o tigaie termorezistentă sau într-o tavă. Lăsaţi-l la cuptor circa 30 de minute. Intre timp tăiaţi ardeii lungi în două, îndepărtaţi-le seminţele, spălaţi-i apoi tăiaţi-i bucăţi.

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe lung felioare. Puneţi-i în tavă împreună cu puiul, săraţi-i şi piperaţi-i. Adăugaţi rozmarinul şi uleiul şi lăsaţi pe foc încă 30 de minute. Condimentaţi încă o dată legumele şi, eventual, ornaţi-le cu puţin rozmarin.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O poza n-aveti? Oricum o sa incerc si eu sa fac pui la cuptor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.