Vită cu bacon şi Roquefort

Printeaza

Vită cu bacon şi Roquefort din: antricoate de vita, bacon, branza roquefort, frunze de salvie, miez de nuca, bere blonda, sare, piper, ulei de floarea soarelui, orez, cartofi.

Ingrediente:Vita_cu_bacon_si_Roquefort

  • 8 antricoate de vita
  • 8 felii de bacon
  • 300 g branza Roquefort
  • 8 frunze de salvie
  • 100 g miez de nuca
  • 250 ml bere blonda
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • orez
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Antricoatele de vită se spală, se scot oasele, iar carnea se pune într-un vas. Se toarnă puţin ulei de floarea-soarelui, jumătate din cantitatea de bere şi se condimentează. Se lasă să stea 30 de minute la rece, se scot şi se pun pe o farfurie. Se aşază frunze de salvie peste carne, apoi bucăţi de brânză, miez de nucă tocat mare şi se înfăşoară cu feliile de bacon.

Se prind cu o scobitoare ca să nu se desfacă, se aşază pe o tavă şi se toarnă berea. Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit 20-30 de minute, având grijă să nu se ardă baconul prea tare. Eventual, se acoperă la început tava cu folie de aluminiu, se lasă să treacă jumătate din timpul preparării, apoi se scoate folia şi se lasă să se coacă.

Se scot medalioanele de carne din tavă, se aşază pe un platou şi se servesc.

Vită cu bacon şi Roquefort

Vita_cu_bacon_si_Roquefort

Pofta buna!

 

6 comentarii

  1. Merge si alta branza

  2. Buna carnea de vita

  3. Interesanta reteta asta cu carne de vita

  4. Tare rau reteta asta

  5. Asta da reteta

  6. NU prea ma incanta reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.