Vinete impănate cu suc de rosii

Printeaza

Vinete impănate

Ingrediente:Vinete impănate cu suc de rosii

  • 2,5 kg vinete
  • 3-4 cepe
  • 300 ml suc de roşii proaspăt
  • 3 ardei graşi
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • sare
  • 2 legături verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
  • 2 roşii
  • 4-5 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Se aleg vinete potrivite şi coapte, se spală bine şi li se taie cotorul. De-a lungul fiecărei vinete, la distanţe egale, se curăţă şuviţe egale de coajă, după aceea se taie vânătă pe jumătate, în lungime.

Se crestează marginile cu cuţitul pentru a putea fi împă­nate cu zarzavat puţin înăbuşit (morcov şi ţelină tăiate rondele) şi usturoi. Apoi se aranjează într-un vas de Jena şi se răstoarnă peste ele legumele tăiate solzişori, care, în prealabil, au fost puţin înăbuşite.

Se umple vasul cu suc de roşii în aşa fel încât să acopere vinetele, se potriveşte de sare şi se garniseşte cu verdeaţă tocată fin şi rondele de roşii, puse deasupra fiecărei jumătăţi de vânătă. Se dă la cuptor 30-40 de minute.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Sunt super bune, superaromate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.