Varza calita cu zeama de portocale

Printeaza

Varza calita cu zeama de portocale din: carnati, kaizer, varza, ceapa, bulion, rosii, chimen, portocale, lamaie, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Varza_calita_cu_zeama_de_portocale

  • 300 g cârnaţi olteneşti
  • 300 g kaizer
  • 1 varză mare de circa 1 1/2 kg
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 roşii
  • 1/2 linguriţa chimen pisat
  • 3-4 portocale
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Tai cârnaţii în felii, kaizerul în cuburi şi le căleşti în puţin ulei. Scoţi cârnaţii şi kaizerul şi adaugi ceapa tăiată mărunt.

Pui peste ceapă varza data pe râzătoare şi le căleşti împreună pentru aproximativ 5-6 minute, pană se înmoaie. Presari sare, piper şi chimen, adaugi puţină apă şi le fierbi 15 minute sub capac.

Adaugi apoi cârnaţii, kaizerul, coaja şi zeama de lămâie şi de portocale, bulionul şi roşiile. Amesteci uşor şi introduci vasul in cuptor, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Din când in cana, scoţi vasul şi amesteci. Serveşti preparatul cald, cu mămăligă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.