Trigoane cu nuci

Printeaza

O reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet si scortisoara.

Ingrediente:Trigoane cu nuci

  • 1/2 pachet foi pentru placinta
  • 1 lingura mare de miere
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g pesmet
  • 1 lingura scortisoara

 

Mod de preparare:

Se prepară un sirop: se pun la fiert 200 ml apă cu mierea şi zahărul, cea 5 min. In siropul obţinut se înglobează nucile, scor­ţişoara şi pesmetul.

Se taie foile de plăcintă în fâşii late de cea 7 cm; se ung cu ulei. Se aşază într-un capăt o lingură de umplutură şi se pliază pe diagonală, suprapunând marginea superioară a fâşiei peste latura lungă.

Se împachetează mai departe triunghiul for­mat, în foaie de plăcintă, prin pliere o dată pe latura mică a triunghiului, o dată pe diagonală. Se aşază trigoanele într-o tavă mare şi se coc 20 de min. în cuptorul încins la foc iute, până se rumenesc.

Trigoane cu nuci

Trigoane cu nuci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • trigoane cu nuca

1 comentariu

  1. A facut cineva reteta de trigoane? Cum a iesit, ca vreau s-o incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.