Tortilla

Printeaza

O reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în Granada, bine-cunoscuta tortilla del Sacromonte se prepară cu fudulii de taur şi cu creier de vacă. Următoarea reţetă simplă are la bază o tortilla tradiţională din Madrid.

Ingrediente:Tortilla

  • 900 g de cartofi făinoşi medii
  • 100 ml de ulei de măsline
  • 1 ceapă mare, curăţată şi tăiată julien
  • sare de mare şi piper negru
  • 6 ouă mari

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i felii subţiri. încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare, cu fund gros. Adăugaţi cartofii şi ceapa, cu puţină sare şi piper şi amestecaţi bine. Micşoraţi flacăra şi prăjiţi cartofii timp de 15-20 de minute, amestecând din când în când, pentru ca aceştia să nu se lipească de fundul tigăii.

Când cartofii şi ceapa se înmoaie, fără însă a se rumeni, luaţi tigaia de pe foc şi scurgeţi uleiul în exces într-un bol; păstraţi-l pentru mai târziu. Bateţi uşor ouăle într-un castron mare, doar atât cât e necesar pentru a se amesteca. Adăugaţi cartofii uşor prăjiţi în ouăle bătute şi lăsaţi-i câteva minute.

Incingeţi 2-3 linguri din uleiul rămas într-o tigaie antiaderentă, cu diametrul de 26 cm, şi turnaţi amestecul de cartofi cu ou, rotind tigaia pentru a întinde amestecul în mod uniform. Lăsaţi pe foc 4-6 minute sau până când tortilla se rumeneşte bine şi se desprinde de pe marginea tigăii.

Intoarceţi tortilla cu atenţie şi prăjiţi-o şi pe partea cealaltă. Pentru asta, desprindeţi marginile cu o spatulă flexibilă termorezistentă, apoi aşezaţi o farfurie mare deasupra tigăii şi întoarceţi-le cu atenţie pe amândouă. Folosind spatula, aşezaţi tortilla înapoi în tigaie, cu partea rumenită deasupra. Lăsaţi-o pe foc alte câteva minute, până când este gata şi pe cealaltă parte; dacă preferaţi să fie mai moale pe dinăuntru, luaţi-o mai repede de pe foc.

Aşezaţi cu atenţie tortilla pe o farfurie şi lăsaţi-o să se răcească – ideal este să o consumaţi la temperatura camerei. Serviţi-o tăiată felii groase, pe post de aperitiv sau alături de o salată mixtă, ca o masă de prânz gustoasă.

Tortilla

Tortilla

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.