Tort Mimoza

Printeaza

O reteta delicioasa de tort Mimoza din: blat, capsuni, kiwi, banane, compot de ananas, lichior de migdale, galbenusuri, lapte, zahar, faina, coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si fulgi de ciocolata.

Ingrediente:Tort Mimoza

  • 1 blat rotund din pandişpan
  • 250 g căpşuni
  • 2 kiwi
  • 2 banane
  • 250 g compot de ananas
  • 1 pahar lichior de migdale
  • 200 g migdale
  • 3 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri făină
  • 1 păstaie de vanilie
  • 1 bucată coajă de lămâie
  • 300 ml smântână dulce
  • 10 g zahăr pudră

pentru decor:

  • fructe proaspete
  • fulgi de ciocolată

 

Mod de preparare:

Fierbe 2 minute laptele cu coaja de lămâie şi cu păstaia de vanilie, apoi lasă-1 să se răcorească. Intr-un castron, bate cu telul gălbenuşurile cu zahărul şi adaugă făina cernută, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloaşe.

Diluează compoziţia cu laptele călduţ, toarn-o într-o cratiţă, apoi pune-o pe foc şi las-o să fiarbă, la foc mic, până obţii o cremă groasă. Bate smântână cu telul sau cu mixerul şi adaugă za­hărul pudră. Incorporează frişca obţinută în cremă, ames­tecând uşor.

Taie blatul de pandişpan în două şi fărâmiţează dis­cul de deasupra. Aşază discul întreg pe un platou de tort. Insiropează-1 cu zeamă de compot de ananas în care ai pus lichiorul de migdale.

Acoperă blatul cu fructele tăiate bucăţele mici. Intinde peste fructe crema şi acoperă cu firimiturile de pandişpan amestecate cu migdalele prăjite. Decorează cu fulgi de ciocolată şi cu fructe întregi.

Tort Mimoza

Tort Mimoza

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • tort mimoza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.