Tort de branza, coacaze si budinca de vanilie

Printeaza

Tort de branza, coacaze si budinca de vanilie din: făină, zahăr pudră, oua, unt, coacăze, zahăr vanilinat, suc si coaja de lamaie, budincă de vanilie, brânză de vaci, coacăze, zahăr pudră.

Tort_de_branza_coacaze_si_budinca_de_vanilie

Ingrediente pentru blat:

  • 300 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 175 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 250 g coacăze
  • 100 ml frişcă
  • 70 g unt moale
  • 250 g zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 4 ouă
  • 2 plicuri praf de budincă de vanilie
  • 1 kg brânză de vaci
  • 125 g coacăze
  • 3 linguri zahăr pudră

Mod de preparare:

Se frământă rapid un aluat din făină, zahăr pudră, ou şi fulgi de unt. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece cca 30 min. Se tapetează cu hârtie de copt fundul unui forme de tort şi se îmbracă în aluat. Se ridică o margine de 5 cm. Se încinge cuptorul la 175° C.

Coacăzele se scot de pe ciorchini cu furculiţa. Se bate frişca. Se bate untul cu zahăr pudră, zghăr vanilinat, suc şi coajă de lămâie. Se înglo­bează ouăle pe rând. Se în­corporează apoi praful de budincă şi brânza de vaci, urmate de frişcă.

Pe blat se aşază jumătate din cantitatea de compoziţie de brânză. Apoi se aşază coacăzele pregătite şi restul de compoziţie de brânză. Prăjitura se coace 70 min. Se lasă uşa cuptorului deschisă şi se lasă să se răcorească.

Se scoate din formă şi se aşază pe un platou. Prăjitura rece se decorează cu coacă­ze. Se pudrează cu zahăr şi se serveşte imediat.

Tort de branza, coacaze si budinca de vanilie

Tort_de_branza_coacaze_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.