Tort cu lamaie

Printeaza

Tort cu lamaie din: faina, unt, apa rece, zahar, amidon, zeama de lamaie, coaja de lamaie, galbenusuri, unt, lamai, zahar fin, apa.

Ingrediente:Tort cu lamaie

  • 1 ceasca faina
  • 75 g unt
  • 2-3 linguri apa foarte rece
  • 1 1/2 ceasca zahar
  • 1/4 ceasca amidon
  • 1 1/4 ceasca zeama de lamaie
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 4 galbenusuri batute usor
  • 30 g unt
  • 2 lamai mijlocii
  • 1/2 ceasca zahar fin
  • 1/2 ceasca apa

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron mare, adaugi untul tăiat bucăţele şi freci între palme, până amestecul devi­ne sfărâmicios. Incorporezi aproa­pe toată apa şi frămânţi un aluat mai tare, după care mai frămânţi circa 1 minut pe planşeta dată cu făină.

Intinzi aluatul şi îmbraci cu el o formă rotundă (diametrul de 23 cm), inclusiv marginile. Aco­peri cu o folie şi ţii 30 de minute la frigider. încingi bine cuptorul, pui peste aluat o coală de hârtie pentru copt şi un strat de boa­be de fasole, apoi precoci circa 5 minute şi laşi să se răcească, într-o cratiţă, amesteci zahărul, amidonul şi apa, până se obţine o cremă netedă, după care adaugi zeama şi coaja de lămâie şi pui să fiarbă pe foc potrivit, ameste­când întruna.

Faci focul mai mic, încorporezi gălbenuşurile şi mai laşi să fiarbă un minut, lei de pe foc, încorporezi untul şi pui deo­parte. Tai lămâia rondele subţiri. Amesteci într-o crăticioară zahă­rul cu apa, pui pe foc potrivit şi amesteci fără să fiarbă, până ce se topeşte zahărul.

Laşi să dea în clocot, introduci feliile de lămâie şi le fierbi un minut, fără a le ameste­ca. Scoţi apoi feliile din sirop şi le laşi să se scurgă. Torni crema de lămâie peste aluatul precopt (de pe care ai înlăturat hârtia şi stratul de boabe de fasole) şi aşezi dea­supra feliile de lămâie (ca ţiglele).

Dai tortul la congelator şi îl laşi să îngheţe peste noapte. înainte de a-l servi, laşi tortul să stea 5 mi­nute la temperatura camerei. Il tai bucăţi.

Tort cu lamaie

Tort cu lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.