Tort cu nuca de cocos, lamaie si crema de fructe de padure

Printeaza

Ingrediente: Tort cu nuca de cocos, lamaie si crema de fructe de padure

  • 125 g nucă de cocos
  • 1 lămâie
  • 100 g unt + unt cât o nucă pentru uns tava
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • 1 lingură făină
  • 4 ouă
  • 8 biscuiţi
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 2-3 linguri sirop de căpşuni sau zmeură
  • 300 g mure
  • 300 g afine
  • 30 g fâşii de cocos uscate (fulgi)

 

Mod de preparare:

Speli lămâia, îi razi coaja şi o storci bine. Freci untul spumă cu zahărul vanilat şi coaja rasă de lămâie, apoi adaugi galbenuşurile pe rând. Fărâmiţezi biscuiţii, îi amesteci cu nuca de cocos, zeama de lămâie şi compoziţia de unt cu lămâie până obţii un aluat

Baţi albuşurile spumă cu zahărul obişnuit, le adaug în aluatul pregătit, îl torni într-o formă de inimă unsă cu untul cât o nucă şi dai totul la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit.

Când e gata il laşi să se răcească. în acest timp pregăteşti crema: Baţi 200 ml frişcă cu 200 g mure şi 200 g afine până se zdrobesc fructele şi obţii o cremă omogenă.

Fierbi o cană de apă cu zahărul pudră şi însiropezi cu acest sirop blatul răcit. Intinzi crema de fructe peste blat, apoi decorezi tortul cu frişca rămasă bătută, mure, afine, fulg de cocos şi siropul de zmeură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.