Mini-torturi cu lămâie

Printeaza

O reteta de mini torturi cu lamaie din: suc si coaja de lamaie, zahar, oua, sare, unt, ciocolata amaruie, biscuiti cu unt, oua, barnza de vaci, zahar, zahar vanilat si amidon.

Ingrediente:Mini-torturi cu lămâie

bremă de lămâie: 

  • sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi
  • 160 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 praf sare
  • 40 g unt

blat: 

  • 100 g unt
  • 60 g ciocolată amăruie
  • 150 g biscuiţi cu unt

în plus: 

  • 50 g unt
  • 4 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 40 g amidon

 

Mod de preparare:

Se încălzesc în bain-marie sucul şi coaja de lămâie cu zahărul, ouăle, sarea şi untul, timp de 30 min., până se întăreşte crema, apoi se dă la frigider. Se topesc untul şi ciocolata şi se amestecă cu biscuiţii sfărâmaţi; se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (20 x 30 cm) şi se dau la frigi­der.

Se încinge cuptorul la 180°C. 3 Se topeşte untul şi se răceşte. Se separă ouăle. Se amestecă brânza de vaci împreună cu zahărul tos, zahărul vanilat, amidonul, gălbenu­şurile şi untul.

Se înglobează albuşul bătut. Se toarnă pe blat şi se coace cca 50 de minute; se răceşte. Se decupează 10 tortuleţe (010 cm), care se acoperă cu cremă de lămâie.

Mini-torturi cu lămâie

Mini-torturi cu lămâie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.