Tort cu crema de branza si stafide

Printeaza

Tort cu crema de branza si stafide din: faina, zahar pudra, margarina, oua, lapte, zahar vanilat, praf de copt, sare, branza dulce, esenta de vanilie, mere, stafide, alune, rom, gelatina.

Ingrediente pentru aluat: Tort_cu_crema_de_branza_si_stafide

  • 1 kg făină
  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g margarină
  • 3 ouă
  • 300 ml lapte
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 kg branză dulce
  • 5 ouă
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • 4-5 mere
  • 200 g stafide
  • 200 g alune
  • 50 ml rom
  • 1 plic gelatină
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci toate ingredientele, împreună cu margarina şi le frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare, pe care o laşi la frigider 30 de minute.

Pentru umplutură, amesteci brânza cu ouăle şi esenţa de vanilie până devine cremoasă, iar stafidele le pui la înmuiat cu romul pentru 30 de minute. Pe o planşetă zdrobeşti alunele şi le amesteci cu stafidele scurse.

Speli merele, le scobeşti şi le umpli cu amestecul de stafide şi alune, iar aluatul îl împărţi în două. Prima parte de aluat o întinzi şi o aşezi pe fundul unei forme rotunde (de dimensiuni mai mari, pentru că iese multă compoziţie), unsă cu ulei şi tapetată cu făină.

A doua parte o întinzi şi o aşezi pe marginile formei. Pui gelatina la înmuiat într-un pahar cu apă. Aşezi merele umplute în formă şi torni crema de brânză. Introduci forma în cuptor pentru circa o oră, până se rumeneşte.

Când o scoţi din cuptor, ungi tortul cu gelatină topită şi amestecată cu 2 linguri de zahăr, apoi îl ornezi cu alune. Laşi tortul la răcit, înainte de a-l tăia.

Tort cu crema de branza si stafide

Tort_cu_crema_de_branza_si_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.