Tort cu fructe de padure si crema de branza
PrinteazaTort cu fructe de padure si crema de branza din: unt, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, crema de branza, fructe de padure.
- 200 g unt + 20 g pentru uns forma
- 200 g zahăr fin
- 4 ouă
- 185 g făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 100 ml lapte
Pentru crema:
- 200 g cremă de brânză
- 50 g unt moale
- 2 linguri de zahăr pudră cernut
- 300 g fructe de pădure
Mod de preparare:
Unge cu unt o formă de tort. Bate untul cu zahărul până obţii un amestec cremos şi adaugă treptat ouăle. Încorporează făina şi praful de copt, apoi laptele.
Toarnă amestecul în tavă şi dă-l la cuptor, pe nivelul din mijloc, până când trece testul scobitorii. După ce se răceşte, scoate-l din tavă şi pregăteşte crema.
Bate cu mixerul brânza împreună cu untul şi zahărul pudră până când obţii o cremă fină. Întinde crema uniform pe toată suprafaţa tortului şi ornează cu fructe de pădure.
Pentru un plus de savoare, adaugă în aluat o linguriţă de esenţă de migdale.
Tort cu fructe de padure si crema de branza
Pofta buna!