Tocanita de ciuperci cu telina si miez de nuca

Printeaza

Tocanita de ciuperci cu telina si miez de nuca

Ingrediente:

  • 800 g ciuperci
  • doi cartofi
  • o ţelină
  • 200 g miezuri de nucă
  • ulei de măsline
  • două linguri de sos de soia
  • sare
  • piper
  • o frunză de dafin
  • 8 boabe de piper
  • orez
  • paste
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Ţelina şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în jumătăţi. Se pun la fiert în vase diferite, împreună cu o linguriţă de sare şi o lingură de ulei. Când sunt fierte, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se taie în felii subţiri, apoi în cubu­leţe. Ciupercile se curăţă de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă.

Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun pe o farfurie. Se toarnă patru linguri de ulei într-o tavă, se presară ciupercile, sarea şi boabele de piper. Se adaugă foaia de dafin, un pahar de apă şi se introduce tava în cuptorul încins.

Se ţine circa 20-30 de minute, amestecând din când în când ca să se facă ciupercile. Când ciu­percile sunt gata, se scot din tavă şi se pun într-un vas mai mare. Se adaugă cubuleţele de cartofi şi ţelină, sosul de soia şi piper după gust.

Dacă este nevoie, se mai adau­gă sare. Se presară nuca tăiată, verdeaţa tocată, se amestecă şi se acoperă pentru zece minute. Se serveşte cu orez sau paste fierte, presărate cu verdeaţă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.