Tibric

Printeaza

O reteta de tibric din: slanina afumata, carnati afumati, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, cartofi, pasta de tomate, smantana, oua, sare, piper si leustean verde.

Ingrediente:Tibric

  • 150 g slanina afumata (de preferinta de pe burta porcului)
  • 200 g carnati afumati
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras
  • 800 g cartofi
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 600 g smantana
  • 6-8 oua
  • sare
  • piper
  • frunze de leustean verde

 

Mod de preparare:

Tai slanina cubulete mici si carnatii in felii subtiri, apoi le pui impreuna la prajit pana se rumeneste slanina. Adaugi ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul, taiate in cubulete.

Calesti totul timp de 2-3 minute. Adaugi 2-3 litri de apa si lasi la fiert timp de 20 de minute. Pui cartofii taiati cuburi, impreuna cu pasta de tomate si mai lasi pe foc mic pana fierb cartofii. Dregi ciorba cu smantana si potrivesti gustul de sare si piper.

Lasi ciorba sa mai dea un clocot. lei oala de pe foc, adaugi imediat ouale crude, unul cate unul, acoperi cu un capac si mai lasi timp de 10 minute. Servesti ciorba cu frunze de leustean verde tocate marunt.

Tibric

Tibric

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.