Telina cu ciuperci si smantana

Printeaza

Telina cu ciuperci si smantana din: telina, unt, ciuperci, ceapa, smantana sau bulion, patrunjel, faina, lamaie.

Ingrediente:Telina cu ciuperci si smantana

  • 3 teline
  • 5 linguri unt
  • 8-12 ciuperci
  • o ceapă
  • o lingură smântână sau bulion de roşii
  • pătrunjel verde
  • o linguriţă făină
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina, se taie felii mai groase şi se pune la fiert. Se taie ceapa mărunt şi se înmoaie cu unt şi cu ciupercile tăiate bucăţele; apoi se adaugă faina şi apa, se amestecă uşor şi se lasă să fiarbă 20 minute.

După aceea se pune ţelina şi se lasă să mai fiarbă puţin, la foc mic, acoperiită. Se sărează, se adaugă pătrunjelul verde tăiat mărunt şi zeama de la o lămâie. La urmă se toarnă smântână sau bulionul de roşii. Se lasă să scadă la cuptor.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.