Tartar de avocado şi ton

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru, sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar.

Ingrediente:

  • 350 g file de ton proaspăt
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 avocado
  • 1  lime
  • 2   linguri ulei de măsline extravirgin
  • ghimbir proaspăt
  • cimbru
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 linguriţă pastă de ardei iute
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • 1 linguriţă zahăr

pentru decor:

  • 2-3 fire ceapă verde

 

Mod de preparare:

Taie fileurile de ton cuburi foarte mici; condimentează-le cu cimbru tocat, sare şi piper, după gust. Curăţă şi scoate sâmburele fructului de avocado, apoi taie-l cubuleţe. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi amestecă-le cu tonul.

Toacă mărunt ceapa şi ghimbirul. Amestecă toate in­gredientele, condimentează cu puţin ulei şi lasă-le 30 de minute să se odihnească. Intre timp, prepară sosul. Pune într-un castronel pasta de ardei, uleiul rămas, zahărul şi oţetul de mere, apoi ames­tecă bine toate ingredientele şi bate-le cu telul.

Umple 4 forme rotunde cu compoziţia de ton şi avo­cado, presează bine, apoi răstoarnă-le direct pe farfurii. Toarnă de jur împrejur sos, decorează cu cozi de ceapă verde şi serveşte.

Tartar de avocado şi ton

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tartar de ton
  • tartar de ton cu avocado
  • tartar de ton rosu
  • tartar ton
  • tartar ton preparare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.