Tartar de avocado şi ton

O reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru, sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar.

Ingrediente:

  • 350 g file de ton proaspăt
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 avocado
  • 1  lime
  • 2   linguri ulei de măsline extravirgin
  • ghimbir proaspăt
  • cimbru
  • sare
  • piper

pentru sos:

  • 1 linguriţă pastă de ardei iute
  • 1 linguriţă oţet de mere
  • 1 linguriţă zahăr

pentru decor:

  • 2-3 fire ceapă verde

 

Mod de preparare:

Taie fileurile de ton cuburi foarte mici; condimentează-le cu cimbru tocat, sare şi piper, după gust. Curăţă şi scoate sâmburele fructului de avocado, apoi taie-l cubuleţe. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie şi amestecă-le cu tonul.

Toacă mărunt ceapa şi ghimbirul. Amestecă toate in­gredientele, condimentează cu puţin ulei şi lasă-le 30 de minute să se odihnească. Intre timp, prepară sosul. Pune într-un castronel pasta de ardei, uleiul rămas, zahărul şi oţetul de mere, apoi ames­tecă bine toate ingredientele şi bate-le cu telul.

Umple 4 forme rotunde cu compoziţia de ton şi avo­cado, presează bine, apoi răstoarnă-le direct pe farfurii. Toarnă de jur împrejur sos, decorează cu cozi de ceapă verde şi serveşte.

Tartar de avocado şi ton

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • tartar de ton
  • tartar de ton cu avocado
  • tartar de ton rosu
  • retete de lux cu avocado
  • tartar ton
  • reteta tartar de ton
  • tartar de pui
  • tartar cu ton
  • reteta ton tartar
  • ton tartar

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact