Tartă cu prune caramelizate

Printeaza

Tarta cu prune caramelizate din: oua, unt, smantana, sare, zahar pudra, faina, zahar vanilat, zahar tos, scortisoara, lapte, unt si prune.

 

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 220 g unt
  • 4 linguri smantana
  • un praf sare
  • 6 linguri zahar pudra
  • 6 linguri faina
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g zahar tos
  • scortisoara
  • 2 linguri lapte
  • 2-3 linguri unt topit
  • un kg prune
  • zahar pudra pentru ornat

 

Mod de preparare:

Se freacă untul cu zahărul, smântână, sarea şi zahărul vanilat. Se adaugă ouăle unul câte unul şi, la final, făina cernută.

Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt. Se coace la 150°C.

Intre timp, se pregăteşte glazura cara­mel. Se topeşte zahărul.

Se dă deoparte, se adaugă laptele şi untul, apoi se lasă la baie de aburi să se omogenizeze.

Se desfac între timp prunele, se spală, se presară cu scorţişoară şi zahăr vanilat şi se scufundă în zahărul caramel, apoi se aşază pe blatul aproape copt.

Se mai bagă 10 minute să se rumenească. Se taie şi se serveşte pudrată cu zahăr.

Tartă cu prune caramelizate

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Plum trifle

Tarta cu prune, fara coacere

12Tarta cu prune, fara coacere din: fulgi de ovaz, migdale, scortisoara, cocos, sirop de artar, pudra de stevie, prune, fistic, lamaie, zahar vanilat. Ingrediente: 200 g fulgi de ovăz 60 g migdale crude 1 vârf de cuţit scorţişoară 4 linguri unt de cocos 4 linguri fulgi de cocos 4 linguri sirop de arţar 400 ml […]

 

Tarta cu prune si nectarine

Tarta cu prune si nectarine

Tarta cu prune si nectarine din: faina, zahar, sare, praf de copt, unt, scortisoara, vanilie, amidon, prune, nectarine. Ingrediente: Pentru aluat: 250 g făină 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pacheţel praf de copt 100 g unt 50 ml apă rece Pentru umplutură: 300 g zahăr brun 1 lingură scorţişoară măcinată 2 gălbenuşuri 300 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.