Tarta cu prune si nectarine

Printeaza

Tarta cu prune si nectarine din: faina, zahar, sare, praf de copt, unt, scortisoara, vanilie, amidon, prune, nectarine.

Ingrediente:Tarta cu prune si nectarine

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 2 linguri zahăr
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2 pacheţel praf de copt
  • 100 g unt
  • 50 ml apă rece

Pentru umplutură:

  • 300 g zahăr brun
  • 1 lingură scorţişoară măcinată
  • 2 gălbenuşuri
  • 300 ml smântână
  • 2 pliculeţe esenţă de vanilie
  • 2 kg prune şi nectarine
  • 2 linguri amidon

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina, zahărul, sarea şi praful de copt. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se omogenizează până se obţine un aluat sfărâmicios.

Aluatul se întinde pe un cerc de foaie de copt, apoi se aşază într-o tavă cu pereţi detaşabili.

Prunele se spală şi se taie în jumătăţi, iar nectarinele se taie felii, se adaugă zahăr şi scorţişoară şi se repartizeză deasupra aluatului. Tarta se coace 20 de minute.

Gălbenuşurile se combină cu smântână, amidonul şi vanilia şi se toarnă în tava scoasă din cuptor. Tarta se coace încă 25-30 de minute, până când se întăreşte compoziţia de gălbenuş.

Se serveşte rece, presărată cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.