Tarta cu ricotta

Printeaza

Tarta cu ricotta din: faina, zahar, unt, oua, sare, vanilie, ricotta, rom, stafide, seminte de pin, scortisoara.

Ingrediente:Tarta cu ricotta

Pentru blat:

  • 300 g de făină
  • 150 g de zahăr
  • 150 g de unt, tăiat cubuleţe (la temperatura camerei)
  • 1 ou şi 1 gălbenuş
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura:

  • 2 ouă, albuşul separat de gălbenuş
  • 350 g de ricotta, scursă bine într-o sită
  • 3 linguri de făină
  • 100 g de zahăr
  • 3 linguri de rom
  • 50 g de stafide, înmuiate în apă călduţă, apoi scurse
  • 60 g seminţe de pin
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă de scorţişoară măcinată

Pentru finisare:

  • 1 albuş
  • 1 linguriţă de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se pune făina pe suprafaţa de lucru şi se face o gaură în mijloc, în care se toarnă celelalte ingrediente. Se amestecă puţin cu o furculiţă, apoi se încorporează făina. Se frământă până se obţine un aluat omogen.

Se formează o bilă care se aplatizează uşor, se inveleşte în folie de plastic şi se dă la frigider o oră. Într-un bol, se freacă ricotta cu făină, zahărul şi gălbenuşurile, apoi se încorporează romul, stafidele, seminţele de pin, coaja de lămâie şi scorţişoara.

Albuşurile se bat spumă, apoi se încorporează în amestecul de brânză. Se încinge cuptorul la 190° C/gaz. Se unge cu unt şi se presară cu făină o formă de tartă.

Se ia o treime din aluat şi se pune deoparte. Restul se întinde cu un sucitor sub formă de disc (cu o grosime de 1/2 cm). Se pune în formă, se îndepărtează excesul de pe margini şi se înţeapă în câteva locuri cu o furculiţă.

Se umple cu crema brânză, care se nivelează cu o spatulă. Restul aluatului se întinde sub formă de disc şi se pune deasupra, presând bine marginile.

Se dă la cuptor 35-40 de minute sau până devine galben-aurie deasupra. Se scoate din formă doar după ce s-a răcit. Se presară zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.