Tarta cu branza ricotta si seminte de pin

Printeaza

Deşi nu este o reţetă italiană tradiţională, acest amestec de ingrediente tipice italieneşti a început să devină tot mai îndrăgit în Italia şi în restaurantele italieneşti din lumea întreagă.

Aluatul este copt în prealabil, iar apoi umplut cu brânză ricotta îndulcită cu zahăr pudră şi aromatizatâ cu scorţişoară şi apă de trandafiri.

Seminţele de pin se prăjesc mai întâi într-o tigaie uscată, iar apoi se amestecă cu brânza sau se presară deasupra. Plăcinta se lasă la răcit şi se serveşte rece.

O altă variantă de tartă se umple cu un amestec de ricotta şi fructe confiate tăiate în bucăţele, peste care se adaugă un strat gros de seminţe de pin. Tarta se coace apoi, până este uşor rumenită.

Tarta cu ricotta şi seminţe de pin poate fi servită cu îngheţată sau cu un coulis de zmeură sau căpşuni, pentru un contrast cromatic.

In unele restaurante, acest tip de tarta se serveşte cu sorbet de coacăze negre.

 

Tarta cu branza ricotta si seminte de pin

Tarta cu branza ricotta si seminte de pin

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.