Tarta cu crema de smantana

Printeaza

Tarta cu crema de smantana din: faina, smantana, unt, praf de copt, ou, zahar, mere, zeama de lamaie.

Ingrediente:Tarta cu crema de smantana

  • 400 g făină + 2 linguri făină
  • 300 ml smântână
  • 150 g unt
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1 ou
  •  100 g zahăr
  • 6 mere
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  •  zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pui într-un bol făina cernută şi praful de copt şi ames­teci, apoi adaugi untul topit şi 100 ml smântână şi frămânţi un aluat moale, deloc lipicios, pe care îl pui la frigider până când pregăteşti merele.

Speli merele, le tai jumătăţi şi le cureţi de seminţe, apoi le tai felii foarte subţiri. Ungi tava cu unt şi o tapetezi cu făină. Intinzi o foaie de aluat şi o pui în tavă ridicând bordurile aluatului cam cu 2 cm, pentru a avea loc umplutu­ra.

Pui feliile de mere în tavă, distribuindu-le uniform pe toată suprafaţa. Intr-un bol amesteci 200 ml smântână cu zahărul, zahă­rul vanilat, oul şi 2 linguri de făină. Torni uniform acest amestec peste merele din tavă.

Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 200°C, pentru 45-50 de minute. Când este gata, scoţi tava şi laşi tarta să se ră­corească bine, apoi o tai felii.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.