Tarta cu crema de iaurt

Printeaza

Tarta cu crema de iaurt din: faina, unt, oua, sare, iaurt, amidon, vanilie, prune.

Ingrediente:Tarta cu crema de iaurt

Pentru blat:

  • 250 g făină
  • 125 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 300 g iaurt gras
  • 2 ouă
  • 1 lingură amidon
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 100 g prune

 

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci untul rece cu făina, până capătă o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi sarea, gălbenuşurile şi frămânţi până se omogenizează. înfăşori aluatul în folie şi-l dai la rece 30 de minute.

Il întinzi şi-l aşezi într-o tavă tapetată, pe care o dai la cuptor 15 minute.

Amesteci iaurtul cu ouăle bătute, zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie. Scoţi tava din cuptor, pui crema de iaurt şi aşezi deasupra jumătăţi de prune, cu miezul în sus.

Dai din nou tarta la cuptor până se rumeneşte blatul şi crema s-a legat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.