Tartă cu brânză şi mandarine

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu branza si mandarine din: faina, zahar, sare, ou, unt, mandarine, oua, sare, branza de vaci, frisca, budinca de vanilie, suc de lamaie, zahar si glazura de gelatina.

Ingrediente:Tartă cu brânză şi mandarine

blat: 

  • 250 g făină
  • 100 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 1 ou
  • 160 g unt

in plus: 

  • 2 conserve de mandarine (a 314 ml)
  • 4 ouă
  • sare
  • 1 kg brânză de vaci
  • 3 linguri frişcă
  • 1 plic praf de budincă de vanilie
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 125 g zahăr
  • 1 plic praf de glazură de gelatină transparentă

 

Mod de preparare:

Se frământă rapid un aluat din ingredientele pentru blat. Se modelează o bilă de aluat, se înfăşoară în folie şi se dă la fri­gider cca 30 min. Se încinge cuptorul la 180°C. Se scurg fructele şi se păstrează sucul.

Se separă ouăle; se bat albuşurile cu sare. Se amestecă brânza cu smântână, praf de budincă, gălbenuşuri, suc de lămâie şi zahăr. Se înglobează albuşul bătut.

Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat, se îmbracă în ea o formă de tort unsă (0 26 cm) şi se ridică o margine înaltă.

Se aşază deasu­pra compoziţia de brânză şi se nivelează; se coace 50-55 min. După primele 35 min., se acoperă cu folie de aluminiu. 3 Se aşază mandarinele pe prăjitură.

Se măsoară 250 ml suc, se amestecă împreună cu praful de glazură şi se dă în clocot. Se repartizează pe tartă şi se lasă să se usuce.

Tartă cu brânză şi mandarine

Tartă cu brânză şi mandarine

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.