Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc

Printeaza

Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa, vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Tagliatelle_cu_parmezan_cimbru_si_busuioc

  • 200 g faina
  • 2 oua
  • pentru sos:
  • 100 g masline
  • 6-7 rosii
  • 1 ceapa mica
  • 150 ml vin alb
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite cu ulei de masline
  • parmezan ras
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerne făina pe masa de lucru sau într-un castron de porţelan, inox (nu din plastic). Fă o gropiţă în interior şi pune ouăle pe rând. Bate-le uşor cu furculiţa şi începe să strângi şi făina de pe margini, până ce o încorporezi în întregime. Frământă cu mâna până ce aluatul devine mai elastic, semn că glutenul începe să-l lege.

După 15-20 de minute de frământat, înveşeşte-l într-o folie şi dă-l la rece minimum o jumătate de oră. Pune aluatul pe masa înfăinată, întinde-l cu sucitorul până ce foaia e subţire şi fină. Presară făină deasupra şi împătureşte ca pe rulou. Taie aluatul în fâşii de 1 cm şi răsfiră-le pe masa înfăinată. Fierbe-le în apă cu sare vreo 6-7 minute.

Opăreşte roşiile şi îndepărtează coaja şi cotoarele. încinge uleiul şi pune roşiile tocate cât mai mărunt, ceapa tocată foarte fin, vinul, sare, piper proaspăt măcinat, busuioc şi cimbru după gust.

Presează măslinele cu lama cuţitului şi îndepărtează sâmburii. Feliază-le şi aruncă-le în sosul de pe foc. Adaugă usturoiul feliat şi mai ţine pe foc 2-3 minute.

Scurge pastele şi adaugă-le în sos împreună cu uleiul de măsline. Serveşte tagliatellele cu parmezan deasupra.

Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc

Tagliatelle_cu_parmezan_cimbru_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.