Supa rece de legume cu branza
PrinteazaSupa rece de legume cu branza din: ardei graşi galbeni, suc de roşii, roşii, castraveti, ceapa verde, ulei, otet de vin alb, sos picant, sare, piper, brânză telemea.
Ingrediente:
- 10 ardei graşi galbeni
- 100 ml suc de roşii
- 6 roşii galbene
- 2 castraveţi mici
- 2 fire ceapă verde
- 100 ml ulei
- 2 linguri oţet din vin alb
- 1 pic de sos picant, după gust
- sare
- piper
Pentru servit:
- 1 ardei galben
- 100 g brânză telemea
Mod de preparare:
Sucul de roşii se toarnă în pungile de făcut cuburi de gheaţă şi se lasă în congelator.
Intre timp, ardeii se coc fie pe tablă, fie la cuptor, se scot într-un vas, se presară cu sare, se lasă puţin si apoi se curăţă de pieliţe şi seminţe.
La robot se pun ardeii, ceapa, roşiile galbene, castraveţii, toate tăiate cuburi mici. Se mixează adăugând ulei si oţet.
Se pun sosul picant, sarea si piperul si se dă la rece. Se serveşte cu ardeiul şi brânza tăiate cubuleţe si cu câte un cub de-suc de roşii, în fiecare bol.
Supa rece de legume cu branza
Pofta buna!
Bravo! imi place supa asta