Supa de macris cu oua si crutoane

Printeaza

Supa de macris cu oua si crutoane din: măcriş, ulei sau untură, făină, smântână, zahăr, ouă, sare, crutoane de pâine prăjită.

Ingrediente:Supa de macris cu oua si crutoane

  • 150-200 g măcriş
  • 2 linguri ulei sau 30 g untură
  • 1 lingură făină
  • 100 ml smântână
  • puţin zahăr
  • 4 ouă întregi
  • sare
  • crutoane de pâine prăjită

Mod de preparare:

Măcrişul se curăţă de codiţe şi de nervurile groase şi se spală bine în mai multe ape.

Untura se încinge, se adaugă măcrişul, se sărează şi se căleşte sub capac până se terciuieşte.

Se amestecă făina cu smântână, se subţiază cu cantitatea de apă necesară, se toarnă peste măcriş şi se fierbe.

Se pune puţin zahăr. 4 ouă se fierb, se taie cubuleţe şi se amestecă în supă.

Se poate pregăti şi fară ouă, în că­zui acesta vom servi supa cu crutoane de pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.