Supă-cremă de pasăre
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de pasare din: pui, morcovi, ceapa, unt, galbenusuri, lapte, faina si sare.
- 1 pui
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 100 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
- 2 linguri făină
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi puiul şi îl fierbeţi la foc mic, în 3 litri de apă uşor sărată, timp de 45 de minute, îndepărtând spuma care se formează. Între timp, curăţaţi şi spălaţi morcovii şi ceapa.
Scoateţi într-un castron puiul fiert şi îl acoperiţi cu un capac. În zeama rămasă, fierbeţi timp de 15 minute morcovii, apoi strecuraţi supa.
Tăiaţi mărunt ceapa şi o căliţi în 50 g unt topit. Presăraţi făina şi stingeţi cu puţină supă fierbinte. Omogenizaţi sosul şi îl turnaţi în supă.
Curăţaţi puiul de pieliţe şi oase şi tăiaţi carnea în cuburi foarte mici sau o pasaţi în blender, împreună cu ½ cană cu supă.
Bateţi gălbenuşurile cu laptele. Le adăugaţi în supă odată cu bucăţile sau pasta de carne. Lăsaţi supa să mai dea în câteva clocote, apoi o săraţi după gust.
Tăiaţi untul rămas în felii subţiri, pe care le repartizaţi în farfuriile cu supă, înainte de a le aduce la masă.
Supă cremă de pasăre
Pofta buna!