Supa crema de sparanghel cu patrunjel

Printeaza

Supa crema de sparanghel cu patrunjel din: sparanghel verde, ulei de masline, ceapa, cartof, supa de legume, ceapa, morcov, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:Supa_crema_de_sparanghel_cu_patrunjel

  • 1 manunchi sparanghel verde
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 cepe medii, taiate marunt
  • 1 cartof potrivit, curatat si taiat felii
  • 1,5 litri supa de legume
  • o ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • 1 pastarnac
  • o telina
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea de jos 2 cm. Se taie apoi mugurii, iar tulpina rămasă se toacă în cubulete;

Intr-un vas cu apă fiartă se pun mugurii la fiert pentru 3 minute, apoi se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece şi se pun separat într-un vas;

In aceeaşi apa se pune la fiert tulpina tăiată şi se lasă 5 min. Din nou se scurge şi se clăteşte cu apă rece;

Intr-un vas se pune uleiul şi se adaugă ceapa şi cartofii. Se călesc până când ceapa se rumeneşte;

Adăugaţi sparanghelul, supa de legume şi pătrunjelul legat (ca să poata fi scos), şi fierbeti 15 min., până când cartofii sunt moi;

Se scoate pătrunjelul, se lasă supa la răcit timp de 5 minute, apoi se pasează în blender legumele împreună cu apa în care au fiert.

Se pune din nou pe foc, se adaugă sarea şi piperul; Se serveşte cu muguri de sparanghel.

Supa crema de sparanghel cu patrunjel

Supa_crema_de_sparanghel_cu_patrunjel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat pana acum supa de sparanghel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.